De beste apps voor last minute reizen

De beste apps voor last minute reizen

Spontaan op reis gaan kan opwindend zijn, tijd en geld besparen en ongetwijfeld avontuurlijk zijn. Of je nou bewust last minute weggaat of omdat je moet vanwege allerlei redenen, de onderstaande apps maken het bijzonder makkelijk om je lastminute trip te realiseren.

Musjroom

Musjroom is de beste last minute aanbieder voor goedkope overnachtingen. De overnachtingen zijn bij locals, wat ideaals is als je ook nog nieuwe mensen wilt ontmoeten en cultuur wilt snuiven. Je kunt met de mobiele app of web-app binnen een aantal stappen al voor een paar tientjes een last minute overnachting boeken. Bij Musjroom draait het vooral om de ervaring rondom je trip en niet zozeer om de kamer zelf. Ideaal dus wanneer je een stedentrip wilt maken waarbij je je centjes liever uitgeeft in de stad dan aan het bed waarin je slaapt.

HotelTonight

Als je perse lastminute een hotel zoekt omdat je kwaliteit wilt, hoef je bij HotelTonight geen zorgen te maken over de kwaliteit. De app maakt wekelijks een selectie van hotels voor leuke prijzen. Het nadeel van HotelTonight is dat de keuze aanzienlijk beperkt is in vergelijking met andere hotels apps. Overigens gelden de aanbiedingen alleen wanneer je op dezelfde dag wilt inchecken. Het is dus bedoeld voor echte same-day boekingen op korte termijn.

Skyscanner

Skyscanner is ideaal voor mensen die niet vast willen zitten aan een vaste planning voor hun vakantie. Wat deze app leuk maakt is de mogelijkheid om vliegtickets te vinden waarbij je je niet hoeft vast te houden aan een specifieke datum of bestemming. Daarnaast is het mogelijk om de app zelf een locatie en datum te laten kiezen, waarbij er rekening wordt gehouden om vliegtickets voor de laagste prijs te vinden. Wie weet lig jij voor een paar tientjes lekker te genieten op het strand in Spanje. Een nadeel is wel dat je wordt doorverwezen naar de pagina van de aanbieder om de tickets te boeken.

Hopper

Om goedkope vliegtickets te scoren heb je ook Hopper. Deze app heeft daar een andere methode voor dan Skyscanner. In plaats van te zoeken naar vliegtickets voor de laagste prijzen, adviseert Hopper hun gebruikers wat het beste moment is om een vliegticket voor een bestemming te kopen. Het advies is gebaseerd op de analyse van miljoenen ticketprijzen. In de app zie je per dag wat de verwachte prijzen van de vliegtickets worden.

Nu je deze geweldige apps in jouw zak hebt kun jij ongetwijfeld zorgeloos op reis gaan. Ontdek, leef vrij, wees spontaan en avontuurlijk en maak zoveel mogelijk herinneringen!