De handigste apps voor last-minute reizen

De handigste apps voor last-minute reizen

Ik ga last-minute op reis en ik neem mee... Spontaan op reis gaan kan spannend en chaotisch zijn. Om alsnog goed voorbereid te zijn voor zo'n last-minute reis, hebben we met Musjroom een aantal handige tips verzameld.

Musjroom app

Musjroom biedt allerlei leuke vakantiehuisjes en overnachtingen aan. Doordat Musjroom in het verleden was gericht op last-minute reizigers, gebruiken nog steeds veel mensen de app van Musjroom om tijdens een pauze of treinreis nog snel een last-minute te boeken voor het weekend. Zo behoort Musjroom als één van de handige apps om last-minute op reis te gaan. Of je nu gaat voor een échte lokale overnachting bij een local, een Bed and Breakfast, hotel of vakantiehuisje. Er is altijd wel een last-minute beschikbaar dat voldoet aan jouw wensen. Heb jij de app ook al gedownload? En besluit je om voor een stedentrip te gaan, bekijk dan hier leuke last-minute stedentrip tips.

HotelTonight

Als je per se lastminute een hotel zoekt omdat je kwaliteit wilt, hoef je bij HotelTonight geen zorgen te maken over de kwaliteit. De app maakt wekelijks een selectie van hotels voor leuke prijzen. Het nadeel van HotelTonight is dat de keuze aanzienlijk beperkt is in vergelijking met andere hotels apps. Overigens gelden de aanbiedingen alleen wanneer je op dezelfde dag wilt inchecken. Het is dus bedoeld voor echte same-day boekingen op korte termijn.

Skyscanner

Skyscanner is ideaal voor mensen die niet vast willen zitten aan een vaste planning voor hun vakantie. Wat deze app leuk maakt is de mogelijkheid om vliegtickets te vinden waarbij je je niet hoeft vast te houden aan een specifieke datum of bestemming. Daarnaast is het mogelijk om de app zelf een locatie en datum te laten kiezen, waarbij er rekening wordt gehouden om vliegtickets voor de laagste prijs te vinden. Wie weet lig jij voor een paar tientjes lekker te genieten op het strand in Spanje. Een nadeel is wel dat je wordt doorverwezen naar de pagina van de aanbieder om de tickets te boeken.

Hopper

Om goedkope vliegtickets te scoren heb je ook Hopper. Deze app heeft daar een andere methode voor dan Skyscanner. In plaats van te zoeken naar vliegtickets voor de laagste prijzen, adviseert Hopper hun gebruikers wat het beste moment is om een vliegticket voor een bestemming te kopen. Het advies is gebaseerd op de analyse van miljoenen ticketprijzen. In de app zie je per dag wat de verwachte prijzen van de vliegtickets worden.

Nu je deze geweldige apps in jouw zak hebt kun jij ongetwijfeld zorgeloos op reis gaan. Ontdek, leef vrij, wees spontaan en avontuurlijk en maak zoveel mogelijk herinneringen!