F.A.Q.

Welkom op de F.A.Q. pagina van Musjroom. Hier kun je vragen en antwoorden vinden in de categorie:


Starten als verhuurder

Hoe kan ik host worden?

Host worden kan heel gemakkelijk. Maak binnen een paar minuten een gratis account aan via de website of app, voeg een paar foto’s toe, bedenk een leuke titel en een omschrijving en start met verhuren via Musjroom.

Lees meer
Aan welke eisen moet ik voldoen om host te worden bij Musjroom

Heb je een vakantiehuisje, Bed and Breakfast, woning of ander soort verblijf? Dan voldoe je al aan de belangrijkste eis. Daarnaast geldt er een minimale leeftijd van 18 jaar.

Lees meer
Hoe kan ik mijn vakantiehuisje, Bed and Breakfast, eigen woning of een ander soort ruimte verhuren?

Maak een account aan en volg het stappenplan om een verblijf toe te voegen. Upload foto’s, bedenk een leuke tekst, bepaal je tarief en start met geld verdienen. Aan de slag.

Lees meer
Wie kan host worden bij Musjroom?

Iedereen boven de 18 jaar kan host worden. Of je nu een vakantiehuisje, Bed and Breakfast, woning of ander verblijf wilt verhuren, bij Musjroom kun je meteen beginnen met verdienen! Zowel particulieren als bedrijven kunnen zich aanmelden.

Lees meer
Wat voor type verblijf kan ik verhuren?

Via Musjroom kun je allerlei verschillende type verblijven verhuren. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiehuisje, Bed and Breakfast, slaapbank, privé-kamer, chalet, stacaravan, appartementen, villa’s en meer. Hierbij is het wel belangrijk dat het een (veilige) verblijfplaats is.

Lees meer
Waarom zou ik host worden bij Musjroom?

Wanneer je wilt verhuren, dan kan je binnen een paar minuten gratis jouw verblijf op Musjroom plaatsen. En het beste is, je betaalt geen servicekosten, je kan de kalender koppelen met andere platforms én jij hebt controle over of je een aanvraag wel of niet accepteert. Aan de slag.

Lees meer
Wat moet ik doen om gasten te krijgen?

Voeg een verblijf toe en zorg er voor dat deze up-to-date blijft. Doordat er dagelijks veel gasten op Musjroom zoeken, zal je snel een boeking kunnen verwachten. Ook kun je de link naar jouw verblijf eenvoudig delen op social media.

Lees meer
Mag ik naast Musjroom mijn ruimte ook op andere platforms verhuren?

Ja, dat mag. Koppel in dat geval eenvoudig de kalenders om dubbele boekingen te voorkomen.

Lees meer
Kan ik ook meerdere verblijven tegelijkertijd beheren met één account op Musjroom?

Je kunt zoveel verblijven adverteren als je maar wilt. Het is gratis en eenvoudig te regelen. Per verblijf kan je precies zien hoe het zit met de beschikbaarheid en wanneer je jouw gasten kunt verwachten.

Lees meer
Hoeveel kan ik verdienen als host op Musjroom?

Hoeveel je kan verdienen is van veel factoren afhankelijk. Het soort verblijf speelt natuurlijk een grote rol, maar ook de locatie. Je bepaalt zelf het tarief en ontvangt zoveel gasten als je wilt.

Lees meer
Moet ik als host servicekosten betalen?

Verhuurders betalen bij Musjroom geen servicekosten aan hun verdiensten. Daarbij kan je gratis al je ruimtes adverteren. Om ons dienst draaiende te kunnen houden en de kosten daarvan te dekken brengen we een klein percentage servicekosten in rekening aan de gasten.

Lees meer
Hoe zorg ik ervoor dat ik goede recensies krijg?

Het zoeken van een verblijf is zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Bij het openen van de app zie je gelijk allerlei beschikbare verblijven om je alvast te inspireren. Heb je bepaalde voorkeuren, dan kan je de filter optie gebruiken.

Lees meer
Hoe zorgt Musjroom ervoor dat ik boekingsaanvragen krijg als host?

Dankzij handige marketing methodes, de continue groei in nieuwe gasten en proactieve boeking specialisten zorgt Musjroom ervoor dat je extra succesvol wordt als host.

Lees meer

Advertentie

Hoe beheer ik mijn beschikbaarheid?

Als host bepaal je zelf wanneer je jouw verblijf ter beschikking stelt. In de kalender van de app of web-panel kan je aangeven welke dagen geboekt kunnen worden. Daarnaast beslis je uiteindelijk per boeking of je wel of niet accepteert. Wanneer je via meerdere platforms verhuurt, dan kan je de kalenders ook koppelen.

Lees meer
Kan ik de beschikbaarheid van mijn kamer wijzigen nadat deze is geboekt?

Je kunt de beschikbaarheid van een verblijf wijzigen binnen de app of web-panel. Let op, wanneer een verblijf voor een bepaalde datum geboekt en betaald is, dan staat dat vast. Mocht je vanwege bijzondere omstandigheden toch genoodzaakt zijn de boeking te annuleren, communiceer dat dan direct met de gast via de chatfunctie in de app of web-panel. Neem daarnaast contact op met het support van Musjroom om op zoek te gaan naar een oplossing.

Lees meer
Hoe kan ik de minimum aantal dagen aangeven of aanpassen?

Wanneer je bent ingelogd in de host-omgeving, dan kan je naar jouw advertenties gaan. Hier zie je een overzicht van al jouw advertenties en kan je de juiste kiezen. Vervolgens zie je de details van de advertentie en kan je op het potloodje rechtsboven de foto’s klikken. Dit geeft je toegang om details te bewerken. In de bewerkingsmodus staat een tabje met Boeking Instellingen. Hier kan je de minimum aantal nachten specificeren. Wanneer je dit hebt aangepast naar de gewenste minimale aantal dagen, dan kan je de bewerking opslaan en wordt dit automatisch actief voor jouw advertentie.

Lees meer
Hoe kan ik de prijs per nacht wijzigen?

Wanneer je bent ingelogd in de host-omgeving, dan kan je naar jouw advertenties gaan. Hier zie je een overzicht van al jouw advertenties en kan je de juiste kiezen. Vervolgens zie je de details van de advertentie en kan je op het potloodje rechtsboven de foto’s klikken. Dit geeft je toegang om details te bewerken. In de bewerkingsmodus staat een tabje met Boeking Instellingen. Hier kan je de prijs aanpassen. Wanneer je dit hebt aangepast naar de gewenste prijs per nacht, dan kan je de bewerking opslaan en wordt dit automatisch actief voor jouw advertentie.

Lees meer
Hoe kan ik mijn huisregels aangeven of aanpassen?

Wanneer je bent ingelogd in de host-omgeving, dan kan je naar jouw advertenties gaan. Hier zie je een overzicht van al jouw advertenties en kan je de juiste kiezen. Vervolgens zie je de details van de advertentie en kan je op het potloodje rechtsboven de foto’s klikken. Dit geeft je toegang om details te bewerken. In de bewerkingsmodus staat een tabje met Boeking Instellingen. Hier kan je de huisregels specificeren. Wanneer je dit hebt aangepast naar de gewenste huisregels, dan kan je de bewerking opslaan en wordt dit automatisch actief voor jouw advertentie.

Lees meer
Hoe kan ik een kalender koppelen via een iCal link?

Je kan heel eenvoudig een kalender via een iCal link koppelen door in de host-omgeving naar ‘Kalender’ te gaan. Vervolgens zie je een overzicht van alle kalenders. Wanneer je op de 3 verticale puntjes bij de advertentie klikt, dan kan je een externe kalender koppelen door de iCal link te kopiëren bij de pop-up. De beschikbare dagen worden automatisch opgehaald en behoud jij het gewenste overzicht.

Lees meer

Boekingen

Hoe weet ik op welke dagen mijn ruimte geboekt is?

Je vindt jouw beschikbaarheid en geboekte dagen via de app of web-panel in de host omgeving. Zo heb je altijd een actueel overzicht van wanneer je nieuwe gasten kunt verwachten.

Lees meer
Wat doe ik nadat ik een boekingsaanvraag krijg?

Wanneer je een boekingsaanvraag krijgt, dan heb je 16 uur de tijd om deze aanvraag via de app of web-panel goed te keuren of af te wijzen. Mocht je de aanvraag niet binnen deze tijd goedkeuren of afwijzen, dan vervalt automatisch de aanvraag. Wanneer dit te vaak gebeurt, dan kan het gebeuren dat je account tijdelijk op non-actief wordt gezet om de kwaliteit van het platform te waarborgen.

Lees meer
Wat gebeurt er nadat mijn gast de boeking annuleert?

Zodra de gast de boeking annuleert, dan vervalt de boeking automatisch en komt jouw verblijf weer beschikbaar te staan. De gast kan tot 14 uur op de aankomstdag annuleren.

Lees meer
Waar zie ik de aanvragen en boekingen terug?

De aanvragen en boekingen zie je terug in de app of web-panel. Hier kun je gemakkelijk aanvragen accepteren/ afwijzen en chatten met de gasten. Ook zie je een handig overzicht van voorgaande boekingen voor jouw verblijf.

Lees meer
Hoe communiceer ik met mijn gasten?

Zodra je een aanvraag van een gast accepteert en de gast betaald heeft, wordt de chatfunctie in de app of web-panel vrijgegeven. Zo kan je eenvoudig met je gast communiceren.

Lees meer
Hoe bepaal ik welke gasten ik toelaat in mijn accommodatie?

Elke gast heeft een profiel met daarop zijn eigen sterren en recensies die zij hebben ontvangen van andere hosts. Op basis van deze beoordelingen en het profiel van de gast kan je bepalen of je de gast wilt toelaten om te overnachten.

Lees meer
Wat voor gasten boeken mijn accommodatie?

Door de insteek van het concept heeft Musjroom een gevarieerde doelgroep. Van gezinnen die op vakantie gaan tot zakenreizigers. Musjroom heeft ook reizigers die graag nieuwe mensen willen ontmoeten of in alle rust nieuwe plekken willen ontdekken. Alle gebruikers maken gebruik van een volledig profiel, waardoor je altijd weet met wie je te maken hebt.

Lees meer
Hoe kan ik als host een boeking annuleren?

Het annuleren van een boeking als host is momenteel niet mogelijk. Wel kan je via de chatfunctie de situatie aan de gast uitleggen. Die kan dan annuleren. Mocht je er niet uitkomen met je gast, neem dan contact met Musjroom support op.

Lees meer

Uitbetalingen

Wanneer krijg ik uitbetaald?

Zodra de gast niet meer kan annuleren krijg je direct uitbetaald. Afhankelijk van je bank zal het bedrag binnen 7-14 werkdagen op je rekening verschijnen.

Lees meer
Hoe wijzig ik mijn bankrekening?

Om als host je bankrekening te wijzigen dien je dit telefonisch of per e-mail door te geven. Neem contact met ons op en wij maken het voor je in orde.

Lees meer
Is geld verdienen via Musjroom veilig?

Om geld te verdienen via Musjroom ga je een overeenkomst aan met een andere gebruiker. Het is hierbij van belang zelf je veiligheid te waarborgen. Ga bijvoorbeeld af op de ervaringen van voorgaande gebruikers en zorg ervoor dat er altijd iemand weet waar je je bevindt. Heb je ergens vragen over, of wil je een probleem melden? Neem dan altijd contact met ons op, dan gaan we op zoek naar een passende oplossing.

Lees meer
Betaal ik transactiekosten?

Nee, bij Musjroom betaal je geen transactiekosten.

Lees meer
Betaal ik servicekosten als verhuurder?

Verhuurders betalen bij Musjroom geen servicekosten aan hun verdiensten. Daarbij kan je gratis al je ruimtes adverteren. Om ons dienst draaiende te kunnen houden en de kosten daarvan te dekken brengen we een klein percentage servicekosten in rekening aan de gasten.

Lees meer
Moet ik belasting betalen over het geld dat ik via Musjroom verdien?

Het geld dat je bij Musjroom verdient, kun je elk jaar bij je belastingaangifte aangeven als ‘inkomen uit overig werk’ en daar betaal je dan inkomstenbelasting over. Tot een bepaald bedrag heb je echter vrijstelling en hoef je dit niet op te geven. Kijk op de pagina van belastingdienst.nl voor de actuele bedragen.

Lees meer
Hoe krijg ik uitbetaald?

Je krijgt je verdiensten gestort op je aangegeven bankrekening.

Lees meer

Starten als een gast

Hoe word ik huurder bij Musjroom?

Huurder worden bij Musjroom is eenvoudig. Je moet minimaal 18 jaar oud zijn. Download de app, vul een aantal gegevens in en je kunt je eerste overnachting boeken.

Lees meer
Hoe vind ik een verblijf?

Het zoeken van een verblijf is zo gemakkelijk mogelijk gemaakt. Bij het openen van de app zie je gelijk allerlei beschikbare verblijven om je alvast te inspireren. Heb je bepaalde voorkeuren, dan kan je de filter optie gebruiken.

Lees meer
Hoe weet ik bij wie ik boek?

Wil je graag weten bij wie je boekt, of wie er bij jou over de vloer komt? Iedereen heeft een persoonlijk profiel waar je informatie kunt vinden. Zo kun je zien hoe lang iemand al gebruik maakt van Musjroom, welke talen diegene spreekt en welke recensies diegene tot nu toe heeft gekregen. Zowel de gasten als de hosts kunnen recensies krijgen.

Lees meer
Wat voor soort verblijven kan ik boeken?

Via de app kun je allerlei verschillende unieke en voordelige verblijven boeken. Vakantiehuisjes in Nederland worden bijvoorbeeld het meest geboekt. Daarnaast zijn korte verblijven in Bed and Breakfasts of kamers erg populair. In de app van Musjroom vind je zelfs verblijven in o.a. België, Spanje, Italië, Frankrijk. Zo is er altijd keuze.

Lees meer
Is Musjroom ook geschikt voor groepen?

Het is mogelijk om als groep te boeken via Musjroom. Doordat je eenvoudig kan filteren op ‘aantal personen’ zie je gelijk welke verblijven geschikt zijn.

Lees meer
Hoe betaal ik voor een verblijf?

Wanneer de host jouw aanvraag accepteert, dan is alleen nog een betaling via de app nodig om de boeking te voltooien. Betalen kan via iDeal of CreditCard. Let op, je hebt 16 uur de tijd om de betaling af te ronden voordat de boeking automatisch vervalt.

Lees meer
Hoe maak ik een account aan bij Musjroom?

Via de app of website kan je eenvoudig een account aanmaken. Log in met Facebook of vul je gegevens in. Wel moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Account aangemaakt? Dan kan je gelijk beginnen met zoeken naar verblijven.

Lees meer

Boeking

Hoe boek ik een veilige accommodatie?

Voordat je een aanvraag stuurt kijk je naar de beoordeling van de accommodatie. Zowel de kamers als de verhuurders krijgen een rating en recensies. Zo kun je op basis van ervaringen van anderen een keuze maken. Je stuurt een aanvraag naar de verhuurder en krijgt binnen een uur de bevestiging of jouw aanvraag geaccepteerd is. Nadat de verhuurder jouw aanvraag geaccepteerd heeft, betaal je voor de boeking en is je reservering compleet.

Lees meer
Hoe plaats ik een boeking?

Een boeking plaatsen is zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Je kiest je verblijf en stuurt een aanvraag om daar te overnachten. De host heeft vervolgens 16 uur de tijd om jouw aanvraag te accepteren. Nadat de host jouw aanvraag heeft geaccepteerd, dan is alleen een betaling nog nodig om de boeking te voltooien. Via de ingebouwde chatfunctie kan je vervolgens verder dingen met de host afstemmen, zoals hoe laat je in- en uitcheckt.

Lees meer
Kan ik een boeking wijzigen?

Na betaling staat de boeking vast en kun je het niet meer wijzigen. Je kunt wel via de ingebouwde chatfunctie overleggen met de host of de overnachting verplaatst kan worden naar een andere datum.

Lees meer
Hoe annuleer ik een boeking?

Voor een volledige terugbetaling van het boekingstarief moeten gasten ten minste 24 uur voor 12 uur UTC van de startdatum annuleren. Gasten krijgen geen terugbetaling van de servicekosten van Musjroom als de geannuleerde reservering overlapt met een bestaande reservering of als ze in de afgelopen 12 maanden al drie keer een terugbetaling hebben ontvangen.

Lees meer
Waar kan ik mijn boekingen vinden?

Je kan je boekingen gemakkelijk terugzien in de app. Hier zijn de actieve en verlopen boekingen eenvoudig op een rijtje gezet.

Lees meer
Hoe neem ik contact op met de host?

Wanneer jouw aanvraag is geaccepteerd en de betaling is voltooid, dan krijg je de mogelijkheid om gebruik te maken van de chatfunctie in de app. Op deze manier kun je eenvoudig met de host communiceren en kan je dingen zoals in- en uitcheck tijden met elkaar afstemmen.

Lees meer
Wat gebeurt er als een host de boeking annuleert?

De host zal altijd zijn/ haar best doen om de boeking door te laten gaan. Lukt dit niet? Dan gaan wij gezamenlijk op zoek naar een alternatieve overnachting. Hiervoor hebben wij ook 24/7 ondersteuning.

Lees meer

Betaling

Welke betaalmethoden accepteert Musjroom?

Je kunt bij Musjroom betalen via iDEAL en met je Creditcard. Binnenkort kan je ook met PayPal betalen.

Lees meer
Wat zijn de service kosten van Musjroom?

Om Musjroom soepel te laten verlopen, om de kosten van onze support en ons product te dekken, en om Musjroom verder te verbeteren, rekenen we servicekosten bij de bevestiging van een boeking. Gasten betalen een servicevergoeding tussen 10,9% en 13,9% van het subtotaal van de boeking. 10,9% voor een subtotaal van €550 of meer. 12,5% voor een subtotaal tussen €250 en €549. 13,9% voor een subtotaal tussen € 0 en € 249. Dit nachttarief is exclusief Musjroom-kosten en belastingen. Het tarief varieert op basis van het totale bedrag van de boekingsprijs en wordt aan de gasten getoond voordat zij een reservering maken en later op hun factuur. Afhankelijk van de wetgeving van het rechtsgebied dat betrokken is bij de boeking, kan de BTW boven op de servicekosten van de gasten in rekening worden gebracht. Indien van toepassing zal de gastenservicekosten inclusief deze BTW-kosten zijn.

Lees meer

Algemeen

Wat is Musjroom?

Musjroom is een boekingsplatform met unieke en voordelige verblijven bij vertrouwde locals. Zo zijn er bijvoorbeeld vakantiehuisjes, Bed and Breakfast en woningen te vinden in de app. Het doel van Musjroom is om uiteindelijk een full local experience aan de gasten te bieden door lokale bedrijven te betrekken. Daarnaast is Musjroom actief aan het onderzoeken hoe gasten en hosts volledig ontzorgd kunnen worden. Op deze manieren zal Musjroom van een eenvoudige boekingsplatform die vraag en aanbod verbindt, de voorloper zijn op het gebied van innovatie binnen de industrie.

Lees meer
Wie zitten er achter Musjroom?

Musjroom is een bedrijf gevestigd in Den Helder, vlakbij de toeristen en de vele vakantiehuisjes aan zee. Anno 2020 bestaat het team uit meer dan 10 personen met ieder hun eigen kwaliteiten en belangrijke taken. Meer over Musjroom en het team kan gevonden worden op de over ons pagina.

Lees meer
Wie kan host worden bij Musjroom?

Iedereen boven de 18 jaar kan host worden. Of je nu een vakantiehuisje, Bed and Breakfast, woning of ander verblijf wilt verhuren, bij Musjroom kun je meteen beginnen met verdienen! Zowel particulieren als bedrijven kunnen zich aanmelden.

Lees meer
Wie kan gast worden bij Musjroom?

Iedereen boven de 18 kan gast worden bij Musjroom. De meest eenvoudige manier om een account aan te maken is via de app. Hier kan je direct inloggen met jouw Facebook profiel, of maak een account aan door een aantal gegevens in te vullen. Account aangemaakt? Dan kan je gelijk beginnen met zoeken naar verblijven.

Lees meer
Is geld verdienen via Musjroom veilig?

Om geld te verdienen via Musjroom ga je een overeenkomst aan met een andere gebruiker. Het is hierbij van belang zelf je veiligheid te waarborgen. Ga bijvoorbeeld af op de ervaringen van voorgaande gebruikers en zorg ervoor dat er altijd iemand weet waar je je bevindt. Heb je ergens vragen over, of wil je een probleem melden? Neem dan altijd contact met ons op, dan gaan we op zoek naar een passende oplossing.

Lees meer
Wat zijn de service kosten van Musjroom?

Om Musjroom soepel te laten verlopen, om de kosten van onze support en ons product te dekken, en om Musjroom verder te verbeteren, rekenen we servicekosten bij de bevestiging van een boeking. Gasten betalen een servicevergoeding tussen 10,9% en 13,9% van het subtotaal van de boeking. Dit nachttarief is exclusief Musjroom-kosten en belastingen. Het tarief varieert op basis van het totale bedrag van de boekingsprijs en wordt aan de gasten getoond voordat zij een reservering maken en later op hun factuur. Afhankelijk van de wetgeving van het rechtsgebied dat betrokken is bij de boeking, kan de BTW boven op de servicekosten van de gasten in rekening worden gebracht. Indien van toepassing zal de gastenservicekosten inclusief deze BTW-kosten zijn.

Lees meer
Zijn mijn gegevens bij Musjroom veilig?

Musjroom gaat zorgvuldig met jouw gegevens om volgens de regels van de Algemene Verordening Gegevensbescherming wet (AVG). Daarnaast zijn er verschillende maatregelen getroffen om jouw veiligheid te waarborgen. Zo worden je persoonsgegevens versleuteld en wordt er gebruik gemaakt van beveiligde verbindingen waarmee alle informatie tussen jou en de website worden afgeschermd. Zie de privacyverklaring voor meer informatie.

Lees meer
Hoe zit het met aansprakelijkheid?

Via Musjroom gaan de gast en host een overeenkomst aan. Musjroom is niet verantwoordelijk voor de uitvoering van die overeenkomst. Mocht er een conflict ontstaan tussen de gast en host, dan is Musjroom dus niet aansprakelijk. Wel is de support natuurlijk 24/7 bereikbaar om bij te staan indien nodig.

Lees meer
Hoe weet ik bij wie ik boek?

Wil je graag weten bij wie je boekt, of wie er bij jou over de vloer komt? Iedereen heeft een persoonlijk profiel waar je informatie kunt vinden. Zo kun je zien hoe lang iemand al gebruik maakt van Musjroom, welke talen diegene spreekt en welke recensies diegene tot nu toe heeft gekregen. Zowel de gasten als de hosts kunnen recensies krijgen.

Lees meer

Nog steeds hulp nodig?