F.A.Q.s

Welkom op dé F.A.Q. pagina van Musjroom. Hier kun je vragen en antwoorden vinden in de categorie:


Starten als verhuurder

Hoe kan ik verhuurder worden?

Je bent binnen no time een verhuurder bij Musjroom. Je dient allereerst de gratis Musjroom app op App Store of Google Play te downloaden, een account aanmaken en vervolgens aantal gegevens invullen om verhuurder te worden.

Lees meer
Aan welke eisen moet ik voldoen om host te worden bij Musjroom

Bijna iedereen kan host worden bij Musjoom zolang je ouder dan 18 jaar bent en jezelf kunt legitimeren. Heb je beschikking over een slaapplek om te verhuren? Download de app, maak je profiel compleet en adverteer jouw ruimte.

Lees meer
Hoe kan ik mijn woning, appartement, kamer of slaapbank verhuren?

Met je Musjroom-account kan je ook host worden. Als je de app opent zie je onderaan een menubalk. Klik aan de rechterkant op ‘meer’. Je ziet direct de mogelijkheid om te schakelen naar host – klik op ‘schakel’. Volg vervolgens het stappenplan om een kamer toe te voegen, foto’s te uploaden, je tarief te bepalen en start met geld verdienen.

Lees meer
Wie kan host worden bij Musjroom?

Iedereen boven de 18 kan host worden. Of je nu een particulier bent met een extra kamer, of een student met een slaapbank, bij Musjroom kun je meteen beginnen met verdienen! Behalve particulieren kunnen ook bedrijven zich bij ons aanmelden.

Lees meer
Wat voor soort ruimte kan ik verhuren?

Via Musjroom kan je verschillende accommodaties verhuren. Belangrijk is dat het gaat om een slaapplek, dus geen ruimtes voor evenementen of vergaderingen. Voorbeelden van accommodaties zijn privé-kamers, studio’s, appartementen, een gedeelde kamer, maar ook een logeerbed, luchtbed of slaapbank.

Lees meer
Waarom zou ik host worden bij Musjroom?

Hosten bij Musjroom brengt een aantal voordelen met zich mee. Zo kun je via Musjroom niet-geboekte of leegstaande kamers alsnog aanbieden aan potentiële gasten. Musjroom rekent geen servicekosten, je adverteert jouw ruimte dus helemaal kosteloos. Je krijgt wekelijks uitbetaald en bepaalt zelf wie jouw ruimte mag boeken. Je ziet vooraf wie je als gast ontvangt en je houdt zelf het beheer over de beschikbaarheid van de accommodatie, je tarieven en huisregels.

Lees meer
Wat moet ik doen om gasten te krijgen?

Alles wat je moet doen om gasten te krijgen is jouw kamer adverteren via de Musjroom-app. Je upload een aantal foto’s, voegt een beschrijving toe en geeft de beschikbaarheid aan. Jouw advertentie is nu zichtbaar voor iedereen die gebruik maakt van Musjroom voor het zoeken van een overnachting en het is geheel kosteloos!

Lees meer
Mag ik naast Musjroom mijn ruimte ook op andere platforms verhuren?

Ja dat mag! Dat is alleen maar slim, zo vergroot je de kans op meer omzet en een hogere bezettingsgraad voor je accommodaties. Via de app kan je zelfs je beschikbaarheid synchroniseren met de kalender van je Airbnb advertentie.

Lees meer
Kan ik ook meerdere kamers tegelijkertijd beheren?

Je kunt zoveel accommodaties adverteren als je maar wilt. Het is gratis en eenvoudig via de app te regelen. Per kamer kan je precies zien hoe het zit met de beschikbaarheid en wanneer je jouw gasten kunt verwachten.

Lees meer
Hoeveel kan ik verdienen als host op Musjroom?

Als host kun je gemiddeld tot €449 per week verdienen. Heb je een slaapplek over? Adverteer die dan op Musjroom, je bepaalt zelf je prijs en ontvangt zoveel gasten als je wilt. Meld je nu aan als host en begin met verdienen!

Lees meer
Moet ik als een host servicekosten betalen?

Als host betaal je geen servicekosten. Jij bepaalt zelf de prijs van uw kamer en dat is wat je krijgt. De gasten betalen een kleine commissie aan ons, dat is alles.

Lees meer
Hoe zorg ik ervoor dat ik goede recensies krijg?

Een overnachting boeken is vrij simpel bij Musjroom. Je opent de app, kiest voor de optie ‘voor vanavond’ of een andere datum. De app laat meteen de geschikte accommodaties in de buurt zien. Let erop dat je de app toestemming geeft je locatie te gebruiken. Je kunt ook zelf zoeken naar een specifieke kamer. Vervolgens selecteer je de kamer die je wilt en stuurt de aanvraag naar de verhuurder.

Lees meer

Beschikbaarheid

Hoe beheer ik mijn beschikbaarheid?

Als host bepaal je zelf wanneer je jouw kamer ter beschikking stelt. In de app vind je een kalender, daar geef je zelf aan welke dagen jouw ruimte geboekt kan worden. Daarnaast kan je per boeking zelf beslissen of je die aanneemt op dat moment of niet. Zo beheer je zelf je eigen agenda.

Lees meer
Kan ik de beschikbaarheid van mijn kamer wijzigen nadat deze geboekt is?

Je kunt de beschikbaarheid van een kamer wijzigen binnen de app, maar wanneer een kamer voor een bepaalde datum geboekt en betaald is staat dat vast. Let daar dus op wanneer je een verhuurverzoek accepteert. Mocht je vanwege bijzondere omstandigheden toch genoodzaakt zijn de boeking te annuleren communiceer je dit allereerst zelf naar de huurder via de veilige chatfunctie. Daarnaast stel je per direct het kantoor van Musjroom op de hoogte en gaan we samen op zoek naar een oplossing.

Lees meer

Boekingen

Hoe weet ik op welke dagen mijn kamer geboekt is?

Als host vind je jouw beschikbaarheid in de kalender van de Musjroom-app. Geboekte dagen zijn grijs doorgestreept. Zo heb je altijd een actueel overzicht op zak wanneer je nieuwe gasten kunt verwachten!

Lees meer
Wat doe ik nadat ik een boekingsaanvraag krijg?

Je krijgt een sms, email en een notificatie via de App zodra er een aanvraag is voor een boeking. Je hebt maximaal een uur de tijd om deze aanvraag via de app goed te keuren of afwijzen. Mocht je de aanvraag niet binnen deze tijd goedkeuren of afwijzen, dan vervalt automatisch de aanvraag.

Lees meer
Wat gebeurt er nadat mijn gast de boeking annuleert?

Zodra de gast de boeking annuleert vervalt de boeking automatisch en komt jouw ruimte weer beschikbaar te staan.

Lees meer
Waar zie ik de aanvragen en boekingen terug?

Wanneer je in de app geschakeld bent naar host vind je daar een mooi overzicht met al je aanvragen en boekingen terug.

Lees meer
Hoe communiceer ik met mijn gasten?

Zodra je een aanvraag van een gast accepteert en de gast betaald heeft, wordt de veilige chatfunctie in de app vrijgegeven. Op die manier kun je eenvoudig via de app communiceren met je gast!

Lees meer
Hoe bepaal ik welke gasten ik toelaat in mijn accommodatie?

Elke gast heeft een profiel met daarop zijn eigen sterren en recensies die zij hebben ontvangen van andere hosts. Op basis van deze beoordelingen kan je bepalen of je de gast wilt toelaten om te overnachten.

Lees meer
Wat voor gasten boeken mijn accommodatie?

De Musjroom-reizigers zijn voornamelijk jonge vriendelijke mensen die graag op avontuur gaan. Ze willen nieuwe dingen ontdekken en vinden het opdoen van nieuwe ervaringen belangrijker dan een luxe hotelkamer.

Lees meer
Hoe kan ik als host een boeking annuleren?

Het annuleren van een boeking als is momenteel niet mogelijk. Mocht je toch een boeking willen annuleren wegens dringende redenen dan dien je contact op te nemen met ons en gaan we samen op zoek naar een passende oplossing.

Lees meer

Uitbetalingen

Wanneer krijg ik uitbetaald?

Nadat je gast is vertrokken of uitgecheckt wordt het geld direct naar je overgemaakt. Afhankelijk van je bank zal het bedrag binnen 3-5 werkdagen op je rekening verschijnen. Dit gaat volledig automatisch.

Lees meer
Hoe wijzig ik mijn bankrekening?

Om als host je bankrekening te wijzigen dien je dit telefonisch of per e-mail door te geven. Neem contact met ons op en wij maken het voor je in orde.

Lees meer
Is geld verdienen via Musjroom veilig?

Om geld te verdienen via Musjroom ga je een overeenkomst aan met een andere gebruiker. Het is hierbij van belang zelf je veiligheid te waarborgen. Ga bijvoorbeeld af op de ervaringen van voorgaande gebruikers en zorg ervoor dat er altijd iemand weet waar je je bevindt. Heb je ergens vragen over, of wil je een probleem melden? Neem dan altijd contact met ons op, dan gaan we op zoek naar een passende oplossing.

Lees meer
Betaal ik transactiekosten?

Bij Musjroom betaal je geen transactiekosten.

Lees meer
Hoeveel servicekosten betaal ik als verhuurder?

Als verhuurder betaal je geen servicekosten. Jij bepaalt het tarief voor je kamer en dat is wat je krijgt. De gasten betalen bij hun boeking een commissie aan ons, als huurder heb je daar verder niets mee te maken.

Lees meer
Moet ik belasting betalen over het geld dat ik via Musjroom verdien?

Het geld dat je bij Musjroom verdient, kun je elk jaar bij je belastingaangifte aangeven als ‘inkomen uit overig werk’ en daar betaal je dan inkomstenbelasting over. Tot een bepaald bedrag heb je echter vrijstelling en hoef je dit niet op te geven. Check belastingdienst.nl voor de actuele bedragen.

Lees meer

Starten als een reiziger

Hoe word ik huurder bij Musjroom?

Huurder worden bij Musjroom is eenvoudig. Je moet minimaal 18 jaar oud zijn. Download de app, vul een aantal gegevens in en je kunt je eerste overnachting boeken.

Lees meer
Hoe vind ik een overnachting?

Een overnachting boeken is vrij simpel bij Musjroom. Je opent de app, kiest voor de optie ‘voor vanavond’ of een andere datum. De app laat meteen de geschikte accommodaties in de buurt zien. Let erop dat je de app toestemming geeft je locatie te gebruiken. Je kunt ook zelf zoeken naar een specifieke kamer. Vervolgens selecteer je de kamer die je wilt en stuurt de aanvraag naar de verhuurder.

Lees meer
Hoe weet ik bij wie ik overnacht?

Wil je graag weten bij wie je overnacht, of wie er bij jou over de vloer komt? Iedere gebruiker heeft een persoonlijk profiel waar je informatie kunt vinden. Zo kun je zien hoe lang iemand al gebruik maakt van Musjroom, welke talen hij of zij spreekt en welke recensies hij of zij tot nu toe heeft gekregen. Zowel de huurder als de verhuurder kan recensies krijgen.

Lees meer
Wat voor soort accommodaties kan ik boeken?

Via de Musjroom-app kun je allerlei verschillende accommodaties boeken. Denk aan een privé-kamer, studio, appartement, een bed in een gedeelde kamer, maar ook een logeerbed, luchtbed of slaapbank. Met Musjroom kan je al deze betaalbare accommodaties heel eenvoudig ‘on the go’ boeken. Kijk in de app voor het complete aanbod.

Lees meer
Is Musjroom ook geschikt voor groepen?

Bij Musjroom hebben we veel verschillende accommodaties. De beschikbaarheid voor grote groepen zijn afhankelijk van de accommodatie zelf. Vind jouw groepsaccommodatie in de Musjroom-app.

Lees meer
Hoe betaal ik voor een overnachting?

Zodra de verhuurder jouw aanvraag accepteert krijg je de mogelijkheid om de betaling via de Musjroom-app te voldoen. Let op, je hebt 60 minuten de tijd om de betaling af te ronden voordat de boeking automatisch vervalt.

Lees meer

Boeking

Hoe boek ik een veilige accommodatie?

Voordat je een aanvraag stuurt kijk je naar de beoordeling van de accommodatie. Zowel de kamers als de verhuurders krijgen een rating en recensies. Zo kun je op basis van ervaringen van anderen een keuze maken. Je stuurt een aanvraag naar de verhuurder en krijgt binnen een uur de bevestiging of jouw aanvraag geaccepteerd is. Nadat de verhuurder jouw aanvraag geaccepteerd heeft, betaal je voor de boeking en is je reservering compleet.

Lees meer
Hoe plaats ik een boeking?

Een boeking plaatsen is super simpel bij Musjroom. Je kiest je kamer en stuurt de aanvraag naar de verhuurder. Nadat de verhuurder jouw aanvraag geaccepteerd heeft, betaal je voor de boeking en is je reservering afgerond. Via de veilige chatfunctie in de app bespreek je vervolgens met de host hoe laat je in- en uitcheckt.

Lees meer
Kan ik een boeking wijzigen?

Op dit moment kun je een boeking niet wijzigen. Je kunt wel via de veilige chatfunctie overleggen met de host of de overnachting verplaatst kan worden naar een andere datum.

Lees meer
Hoe annuleer ik een boeking?

De gast kan de boeking annuleren nadat de aanvraag is geaccepteerd door de verhuurder. Zolang de boekingsaanvraag nog loopt kan je niet annuleren. Het annuleren van de boeking doe je via de app. Zodra de boeking voor 2 uur op de aankomstdag geannuleerd wordt, zal de gast het boekingstarief exclusief de commissie terugontvangen. Indien je als gast de boeking na 2 uur op de aankomstdag annuleert, volgt er geen restitutie. Na het annuleren van de boeking vervalt de gehele boeking en komt de kamer weer vrij.

Lees meer
Waar kan ik mijn boekingen vinden?

Nadat je een boeking hebt gedaan komt die in de app onder ‘mijn reizen’ te staan. Onder de tab ‘verlopen’ vind je de reizen die je via Musjroom al hebt gemaakt, onder de tab ‘actief’ zie je welke reizen er nog aan zitten te komen.

Lees meer
Hoe neem ik contact op met de host?

Zodra jouw aanvraag geaccepteerd is en je betaald hebt krijg je de mogelijkheid gebruik te maken van de veilige chatfunctie in de app. Op deze manier kun je eenvoudig communiceren met de verhuurder en afspraken maken over de tijden waarop je in- of uitcheckt.

Lees meer
Wat gebeurt er als een host de boeking annuleert?

Mocht een host de boeking willen annuleren houden wij jou per mail of telefonisch op de hoogte. Samen zoeken we dan naar een geschikte alternatieve overnachting.

Lees meer

Betaling

Welke betaalmethoden accepteert Musjroom?

Je kunt bij Musjroom betalen via iDEAL en met je Creditcard. Binnenkort kan je ook met PayPal betalen.

Lees meer

Algemeen

Wat is Musjroom?

Musjroom is een platform waar vraag en aanbod op het gebied van betaalbare locale slaapplekken samenkomen. Zie het als een soort Marktplaats voor overnachtingen. Iedereen kan gratis zijn kamer, appartement, slaapbank, luchtbed en meer adverteren. Zo kunnen reizigers die een slaapplek nodig hebben die boeken op het tijdstip en in de plaats waar ze dat nodig hebben. Alles wat je nodig hebt om een slaapplek te boeken zit al in je broekzak: je regelt alles supersnel met de eenvoudige Musjroom-app. Zodra je de app opent, zie je in één oogopslag alle beschikbare locaties binnen 3 kilometer van jouw locatie dankzij het gebruik van de GPS-tracker. Uiteraard kun je ook handmatig zoeken binnen een stad naar keuze. Als je een geschikte slaapplek gevonden hebt stuur je een aanvraag naar de verhuurder. Die heeft vervolgens een uur de tijd om te reageren, daarna wordt de aanvraag automatisch geannuleerd. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Lees meer
Wie zit er achter Musjroom?

Musjroom is een start-up in Den Helder, opgericht door de broers Khosrou en Rostam Golzad. Samen met hun team, bestaande uit Howan, Marc, Lars en hun stagiaires doen zij er alles aan hun droom voor Musjroom te laten slagen. Door de jaren heen zijn er meerdere interviews en artikelen verschenen over het bijzondere verhaal van deze jonge mannen en hun ambitie.

Lees meer
Wie kan host worden bij Musjroom?

Iedereen boven de 18 kan host worden. Of je nu een particulier bent met een extra kamer, of een student met een slaapbank, bij Musjroom kun je meteen beginnen met verdienen! Behalve particulieren kunnen ook bedrijven zich bij ons aanmelden.

Lees meer
Wie kan huurder worden bij Musjroom?

Iedereen boven de 18 kan huurder worden bij Musjroom. Alles wat je hoeft te doen is de app downloaden, wat gegevens invullen en je kunt jouw eerste overnachting boeken.

Lees meer
Is geld verdienen via Musjroom veilig?

Om geld te verdienen via Musjroom ga je een overeenkomst aan met een andere gebruiker. Het is hierbij van belang zelf je veiligheid te waarborgen. Ga bijvoorbeeld af op de ervaringen van voorgaande gebruikers en zorg ervoor dat er altijd iemand weet waar je je bevindt. Heb je ergens vragen over, of wil je een probleem melden? Neem dan altijd contact met ons op, dan gaan we op zoek naar een passende oplossing.

Lees meer
Zijn mijn gegevens bij Musjroom veilig?

Musjroom gaat zorgvuldig met jouw gegevens om volgens de regels van de AVG. Daarnaast hebben we verschillende maatregelen getroffen om de veiligheid te waarborgen. Zo worden je persoonsgegevens versleuteld en maken we gebruik van beveiligde verbindingen waarmee alle informatie tussen jou en onze website worden afgeschermd. Voor meer informatie verwijzen we je naar de privacyverklaring.

Lees meer
Hoe zit het met aansprakelijkheid?

Via Musjroom gaan de huurder en verhuurder een overeenkomst aan. Musjroom is niet verantwoordelijk voor de uitvoering van die overeenkomst. Mocht er een conflict ontstaan tussen de huurder en verhuurder is Musjroom dan niet aansprakelijk.

Lees meer
Hoe weet ik bij wie ik overnacht?

Wil je graag weten bij wie je overnacht, of wie er bij jou over de vloer komt? Iedere gebruiker heeft een persoonlijk profiel waar je informatie kunt vinden. Zo kun je zien hoe lang iemand al gebruik maakt van Musjroom, welke talen hij of zij spreekt en welke recensies hij of zij tot nu toe heeft gekregen. Zowel de huurder als de verhuurder kan recensies krijgen.

Lees meer

Nog steeds hulp nodig?
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙