De leukste uitjes in Amsterdam

De leukste uitjes in Amsterdam

Heb jij al veel van Amsterdam gezien? Of hou jij sowieso van bijzondere uitjes? Dan wil je waarschijnlijk iets meer uitgedaagd worden als het gaat om bezienswaardigheden en activiteiten in Amsterdam. Er zijn tal van uitjes mogelijk die je nergens anders vindt en jouw dag of weekend heel speciaal maken! Wij hebben de leukste uitjes voor je op een rij gezet.

This is Holland
This is Holland

This is Holland - Spectaculaire 5D Flight Experience

This is Holland biedt je een vliegervaring door Nederland die je echt niet wilt missen! Binnen een uur word je op reis genomen door en over heel Nederland. Deze super toffe ervaring bestaat uit 4 onderdelen met elk een eigen thema:

 • Het Nederland van Toen:
  Ontdek hoe Nederland is ontstaan en hoe wij wereldberoemd zijn geworden met ons slimme en vindingrijke watermanagement dat als voorbeeld dient voor vele landen overal ter wereld.
 • Het Nederland van Nu:
  Beleef het Nederland van nu via een bijzondere videoprojectie waarin je alvast wordt voorbereid op de grootste bezienswaardigheden van Nederland in The Ultimate Flight Experience.
 • The Ultimate Flight Experience:
  In deze zeer bijzondere vliegervaring in vogelperspectief, bezoek je alle grote bezienswaardigheden van Nederland in 5D waarbij alle zintuigen geprikkeld worden.
 • Holland Lounge:
  Na jouw vliegervaring is het tijd om te ontspannen in de lounge waar je tevens extra informatie kunt vinden over Nederlands grootste trekpleisters die je tijdens de 5D vlucht hebt gezien.

Meer weten? Bezoek de website van This is Holland.

Amsterdam Lookout
Amsterdam Lookout

Amsterdam Lookout - Schommelen op 100 meter boven de stad

Via een spectaculaire lift met verschillende licht- en geluidseffecten wordt je naar boven gebracht naar het 360° observatiedek. Hier kun je de hele stad in 360° bezichtigen. Bekijk het historische centrum, de haven en de beroemde grachtengordel. Op heldere dagen kun je zelfs omliggende steden als Haarlem, Utrecht en Alkmaar zien liggen.

Op het dak van Amsterdam Lookout staat Europa's hoogste schommel. Maar let op: op 100 meter hoogte boven Amsterdam schommelen is niet geschikt voor jankertjes! Ben jij een echte thrillseeker? Dan zal deze mega brute ervaring je voor altijd bijblijven. Geniet van het fenomenale uitzicht met je benen bungelend boven de stad en je haren wapperend in de wind op 100 meter hoogte. Dat vergeet je nooit meer!

Meer weten? Bezoek de website van Amsterdam Lookout.

Street Art Amsterdam tour
Street Art Amsterdam tour

Street Art Amsterdam tour - Langs de tofste street art

Het Street Art Museum in Amsterdam biedt te gekke rondleidingen langs prachtige street art in de stad. Tijdens een twee uur durende wandeling maak je kennis met kleurrijke en veelzijdige street art die de meest saaie objecten leven in hebben geblazen. Vind jij dat street art het slecht luisterende broertje is van gerenommeerde kunst? Dan denken wij dat je je mening na deze tour zult moeten bijstellen. De objecten zijn stuk voor stuk bijzonder en zetten in veel gevallen aan tot nadenken. In de kunstuitingen zijn verschillende stromingen te ontdekken waaronder pop-art en het expressionisme. Ben jij niet zo'n kunstliefhebber? Sla dit rondje NIET over en laat het gewoon over je heen komen. Wij verzekeren je dat je hier een blijer mens van wordt.

Meer weten? Bezoek de website van het Street Art Museum Amsterdam.

Sherlocked Amsterdam
Sherlocked Amsterdam

Sherlocked - De #1 escape room in Amsterdam

Op het moment van schrijven is maar liefst 92% van de beoordelingen op Tripadvisor 'Uitstekend' voor Sherlocked in Amsterdam. Vanwege de geweldige beoordelingen heeft Sherlocked dan ook een certificaat van uitmuntendheid ontvangen van Tripadvisor. Daarnaast heeft Sherlocked meerdere awards ontvangen en is gerangschikt als nummer 7 van de Beste Escape Rooms ter wereld. Goed, je kunt hier wel uit opmaken dat je wat tofs te wachten staat als je bij Sherlocked een escape room bezoekt. En dat kunnen wij ten volle beamen! Wat een ervaring!

Je kunt kiezen uit twee verschillende escape rooms, elk met een eigen thema en verhaal:

 • 'The Vault' draait om het stelen van een waardevol object uit een zwaar beveiligde kluis: zijn jij en je vrienden slim genoeg om het geavanceerde beveiligingssysteem te omzeilen?
 • 'The Architect' draait om de vondst van een geheime kamer die het kantoor van de architect van het gebouw, de heer Berlage, lijkt te zijn. Berlage was lid van een groep met beroemdheden die de krachtigste geheimen van de wereld bewaakte. Kunnen jij en je vrienden helpen het laatste spoor van deze mysterieuze 'Society of the crossed keys' te vinden?

Meer weten? Bezoek de website van Sherlocked.

Uniek en voordelig overnachten in Amsterdam?

Gezelligheid kent geen tijd! Al voor een paar tientjes ben jij onder de pannen met de app of webapp van Musjroom. Via Musjroom boek je last minute een woning, kamer of slaapbank voor de laagste prijs. Want je geeft je geld waarschijnlijk liever uit aan je uitje in Amsterdam toch? Dus wil je goedkoop last minute overnachten in Amsterdam? Download de app van Google Play of App Store of bezoek onze website en book meteen!