7 tips voor een goede accommodatienaam

7 tips voor een goede accommodatienaam

Het zijn meestal korte zinnen, maar de titel of naam van een accommodatie is onwijs belangrijk. Gasten onthouden het makkelijker en het is een factor bij het boeken. Hieronder hebben we 7 tips beschreven voor een goede accommodatienaam.

Benoem geen stad

Aangezien de stad specifiek weergegeven wordt op je advertentie is het zonde om het nogmaals in de titel te benoemen. Gebruik deze ruimte liever om unieke aspecten van jouw accommodatie naar voren te brengen.

Vermijd afkortingen

Afkortingen zorgen voor verwarring en betekenen weinig voor een potentiële gast. Dit resulteert tot de neiging dat ze jouw accommodatie niet boeken. Daarnaast laten afkortingen gasten nadenken waardoor ze bereid zijn om af te haken. Niemand wil te veel gaan nadenken en gokken wat je met een afkorting bedoelt.

Gebruik magische woorden

Hoewel veel mensen beweren dat beelden meer zeggen, moeten we uiteraard niet vergeten dat onze woorden ook vaak zwaar wegen. Gebruik daarom leuke en positieve woorden in je accommodatienaam. Denk hierbij aan woorden als: prachtig, adembenemend, buitengewoon, opwindend, vriendelijk en schoon.

Gebruik de juiste taal

Je bent volledig vrij om de taal te bepalen waarmee je de titels van je accommodatie beschrijft. Echter is het belangrijk om rekening welke gasten jij wilt aantrekken. Als je je accommodatienamen in het Nederlands hebt beschreven, is het voor internationale gasten moeilijk te begrijpen. In tegenstelling tot dat, maak je je accommodatie wel aantrekkelijker voor de Nederlandse gasten. Wij adviseren om jouw accommodatienaam in het Engels te beschrijven.

Gebruik geen symbolen en emoji’s

Vermijd hoofdletters, uitroeptekens of vraagtekens. Hierdoor komt jouw accommodatie betrouwbaarder, geloofwaardiger en professioneler over. Emoji’s zijn leuk, maar brengen geen toegevoegde waarde. Sterker nog ze kunnen mensen weerhouden om te boeken.

Gebruik geen standaard titels

Het is belangrijk dat jouw accommodatienaam de gast iets speciaals, uniek of specifieks vertelt. Bijvoorbeeld wat je aanbiedt of hoe ruim de ruimte is. Een titel als ‘B&B in Amsterdam’ zal niemand onthouden of brengt alleen maar verwarring met andere accommodaties. Unieke accommodatienamen zorgen voor een onderscheidenheid tegenover andere accommodaties.

Hou het uniek en kort

Een korte en unieke naam is goed te onthouden. Een naam zoals ‘Geweldige DeLaia Vakantiewoning’ is makkelijker te onthouden dan ‘Vakantiewoning in het centrum van Venlo met een prachtig uitzicht op het strand en gratis WiFi’. Benadruk de belangrijke eigenschappen van jouw accommodatie op de foto’s en in de beschrijving en niet in de naam van jouw accommodatie.

Samenvatting

Je weet nu hoe je een effectieve en leuke accommodatienaam moet schrijven. Dit zal ongetwijfeld de kans op meer boekingen vergroten. Lees hier meer leuke tips over het verhuren van jouw accommmodatie. Wij zullen op korte termijn ‘Suggesties’ lanceren in de app om jou te helpen bij het verzinnen van een leuke accommodatienamen voor jouw advertentie. Samenvattend, om de perfecte accommodatienaam te schrijven, moet je aan de volgende tips houden:

  • Benoem geen stad
  • Vermijd afkortingen
  • Gebruik magische woorden
  • Gebruik de juiste taal
  • Gebruik geen symbolen en emoji’s
  • Gebruik geen standaard titels
  • Hou het uniek en kort